donderdag 20 januari 2011

Prijs gewonnen

Vanochtend kreeg ik een leuk mailtje. Ik heb de derde prijs gewonnen (uit 111 inzendingen) bij een halfjaarlijkse wedstrijd van een sieradenforum. En wel met m'n zwarte halsketting:Ik had echt nooit verwacht ook maar in de buurt te komen van de eerste tien plekken. De concurrentie vond ik wel erg groot. Ik vind het dan ook een enorme eer om met de andere twee dames op het 'podium' te mogen staan. Ze maken zulke mooie dingen en ik sta daar dan bij!

De halsketting was voor bij m'n zwarte feestjurk. Eigenlijk. Maar intussen is hij bij mijn moeder terecht gekomen. Daar zit een verhaal achter. M'n moeder had een middengrijs, exclusief jasje gekocht voor de feestdagen (en wat 40-jarige huwelijken) en wilde daar graag een passende macramé halsketting bij. Ik ben weken bezig geweest met grijs koord en antraciet en zwarte kralen en wat ik ook probeerde: ik vond het niet mooi. Maar ik vond haar jasje dan ook niet mooi. Enfin, uiteindelijk heeft m'n vriend ingegrepen en gezegd dat de ketting mooi was en dat smaken nu eenmaal verschillen en dat m'n moeder hem misschien WEL mooi vindt. En daar bleek hij achteraf gelijk in te hebben. M'n moeder vond hem mooi. Ik denk dat het aan de kleur grijs ligt. Ik kan daar op een of andere manier niks mee en wat er ook uitrolt, ik zal het nooit mooi vinden. Maar goed. Het resultaat van wekenlang gepruts en frustratie was deze ketting:
Ik vind het persoonlijk een beetje een kitscherig soort camp-gothic-spinnenrag-ding. De vorm vind ik aardig gelukt en met al dat experimenteren heb ik weer wat nieuwe techniekjes en vormpjes ontdekt. Maar ik was er zo onzeker over dat ik toch de zwarte halsketting ook maar als cadeau heb ingepakt. Daarvan wist ik zeker dat ze hem mooi vond en een zwarte ketting past ook prima bij een grijs jasje.

Nu heeft ze dus twee halskettingen en ze schijnt iedereen trots te vertellen dat ik die gemaakt heb. De micro-macramé was ook op een 40-jarige bruiloft goed in de smaak gevallen. M'n moeder had een paar keer de vraag gehad of ik misschien een Website of webwinkel had. Ik moest er wel een beetje om lachen.

1 opmerking:

  1. Gefeliciteerd! Ik vind de zwarte ketting ook het mooiste. Misschien moet je moeder reclame maken voor je blog!

    BeantwoordenVerwijderen