dinsdag 26 april 2011

2 zomerbroeken

Een tijd geleden had ik nogal psychedelisch uitziende, gehaakte, stretch strepenstof gekocht op het Stoffenspektakel. Daarvan wilde ik een beetje een jaren 70 broek gaan maken, met wijde flare pijpen onderaan. Uiteindelijk had ik in een van de Knips die bij de naailes lagen een modelletje gevonden dat me ook geschikt leek voor stretchstof: model 15 uit de Knip van september 2003. Om het model eerst eens te proberen had ik voor 1 Euro per meter witte redelijke dikke stretchstof gekocht.

De witte broek is behoorlijk geslaagd:


De onderkant van de pijpen zijn afgewerkt met een rolzoompje:


De broek is prima geslaagd en zit erg lekker!

Het tweede project was de gehaakte strepenstof:


Van dit stof kon ik de band niet maken zoals bij de witte broek. Ik heb daarom de band er gewoon aangeknipt. Het is voor het eerst dat ik een patroon echt duidelijk zelf heb aangepast. Het was allemaal niet makkelijk. Vooral de rits niet. Die is dan ook niet helemaal mooi gelukt, maar het is een vrij korte rits en daar hangt toch altijd een blouse of shirt overheen. De broek zelf is heel erg geinig geworden:


Ik mis nu alleen iets om erop te dragen. Voor de strepenbroek ga ik een lange wijde effen witte blouse maken om de 'jaren 70 look' nog sterker te maken. Voor de witte broek ga ik denk ik een leuke tuniek van viscose maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten