zaterdag 26 februari 2011

Nieuwe overlocker kennis



Het regent buiten en vanmiddag ga ik de hele middag besteden aan m'n overlocker. Er zijn nog wat opdrachten in het werkboek die ik, door tijdgebrek, wat had afgeraffeld. En ik wil wat dingetjes proberen die ik gisteren geleerd heb.

Ik krijg er ook wat hulp bij:


Ook de nieuwe Ottobre lag vandaag in de winkel. Meteen meegenomen. Kan ik vanmiddag ook gaan bedenken welke stoffen ik wil gaan kopen op het Stoffenspektakel. Ik ben erg gecharmeerd van de 'Verona' uit de Ottobre. Het shirtje heeft onder andere een rolzoom, en die heb ik gisteren ook leren maken.

vrijdag 25 februari 2011

Overlock workshop Den Bosch

Net terug van de overlock workshop in Den Bosch, gegeven door Leonie Vos (van Avenir Mode). Ik had al van diverse kanten gehoord dat deze workshops erg goed zijn. En daar bleek niks aan overdreven! Zeer gestructureerd, enorm leerzaam en erg intensief. Als je een overlock of coverlock workshop gedaan hebt, dan weet je daarna echt wel wat je met je eigen machine kunt! Het was de 30 Euro driedubbel en dwars waard. Absolute aanrader.

vrijdag 18 februari 2011

Muisje van restjes stof

Ik kon het gisterenavond niet laten. Ik heb er eentje gemaakt uit het boekje en wel muisje Annick. Het gezichtje had met vilt gemoeten, want dat rafelt niet. Maar dat had ik niet. Ik heb dus gewoon (rafelend) stof gebruikt. Ik had ook geen dik garen om de oogjes en zo met de franse steek te maken. En ook geen pompon. De oogjes en de neus heb ik vervangen door kleine knoopjes en stipjes voor de snorharen, daar heb ik kleine rocailles voor gebruikt. De stoffen komen van kleine restjes die ik overhad van de Tartanne tassen die ik vorige zomer had gemaakt.

Het resultaat:


Ik vind ze echt schattig, en er gaan er zeker meer komen!

donderdag 17 februari 2011

Kleine restjes stof

Ik zat er al een tijdje mee in m'n maag: wat doe je met kleine restjes stof? Weggooien? Of toch bewaren? Ik ben echt een hamster en ik kan slecht iets weggooien, dus ik heb hier al twee grote boodschappentassen met stofrestjes staan. Vandaag zag ik een alleraardigst boekje in het tijdschriftenrek dat me een antwoord gaf op die vraag. Ik heb het meteen meegenomen. Het is een uitgave van Editions Marie Claire, heet Knuffels om te naaien, en kost 9,95 Euro.


Op de kaft staat dat het boekje 50 patronen bevat, maar het zijn er 30. 30 patronen, met werkbeschrijving en duidelijke tekeningen. Er staan echt schattige knuffels in waarvan ik er binnenkort eens eentje ga proberen te maken.

De knuffels zijn ontworpen door een dame die zichzelf La Sardine noemt. Op haar blog staan nog meer knuffels. Geen gratis patronen zo te zien.

zondag 13 februari 2011

Tas klaar

En het combiproject, de 'vintage style' handtas, is klaar.

Het resultaat (de kleuren komen alleen niet zo uit; het zwart ziet er op de tweede foto een beetje blauwig uit, maar het is toch echt diepzwart):


zaterdag 5 februari 2011

2011 Indie Craft Trend Report

2011 Indie Craft Trend Report
Leuke analyse en ik kwam er een tweetal leuke sites in tegen die ik nog niet kende en die ik erg inspirerend vond: Craft Gawker en Pinterest

donderdag 3 februari 2011

Combiproject naaien en micro-macramé

Nu de trui even op een zijspoor staat ga ik me eens aan een combinatieproject wagen. Het ideetje had ik al langer, maar ik wist nog niet goed hoe ik het wilde gaan uitvoeren. Ik wil een vintage style handtasje gaan maken van gobelinstof en de hengsels wil ik van micro-macramé gaan maken.

Het tassenpatroon dat ik ga gebruiken is dat van Kaka. De gobelinstof komt van de markt, in de aanbieding. En de hengsels ga ik in een blaadjespatroon knopen, met zwart koord en gebroken witte, matte rocailles. Het beginnetje is er al:

woensdag 2 februari 2011

Uitleg typen kralen

Inmiddels heb ik wat uitleg + foto's gevonden over al die termen (silverlined, frosted, etc.). En wel hier.

dinsdag 1 februari 2011

Tegoed bon uitgegeven

Bij de derde prijs van de sieradenwedstrijd hoorde een tegoed bon van 15 Euro, uit te geven in de online kralenwinkel CreaDream. Nu had ik daar, een beetje tot m'n schande, nog nooit wat besteld. Ik was eigenlijk telkens aan het wachten tot C-Lon koord aan de winkel toegevoegd werd. Maar die kwam maar niet. En de keuze in rocailles was ook al niet zo heel groot. De shop had gewoon niet zo erg veel dingen waar ik veel/graag mee werk. Wel een hoop ander leuks, maar gewoon wat minder voor mij.

Daarnnaast vind ik het lastig om online te zien hoe de kraaltjes er nou precies uitzien. Er zijn ook zo veel kleuren en soorten (frosted, opaque, silver-lined...ik raak de draad kwijt). Maar de shop had net een nieuwe lading rocailles binnengekregen, wat de keuze erg vergrootte. Dit was dus een mooie gelegenheid om wat verschillende soorten te bestellen, in kleuren waarvan ik niet goed wist wat ik me er bij moest voorstellen. En meteen wat nylon draad (ja, draad, en geen koord) besteld waar ik nog wat plannen mee heb. De buit:


Wat er onder andere bij zat:
- Tsjechische facetkralen. Vaak over/van gehoord maar nog nooit in handen gehad. Glimt en glinstert nauwelijks. Goedkoop alternatief voor Swarovski kristal, voor als het niet bling-bling hoeft te zijn.
- iets in silverlined, galvanized, transparent, opaque en (metallic) gold luster

Het is wel verhelderend, en dit gaat zeker de drempel al weer een beetje verlagen om ook rocailles ook eens af en toe via Internet te bestellen. 't Smitje blijft nog wel een jaar of 5, maar het kan geen kwaad om alvast een alternatief te hebben.

Op de plank

Ik heb besloten dat de trui even 'op de plank' gaat. Ik ga zeer binnenkort een overlock cursus volgen bij Leonie Vos. Kan ik meteen de kennis die ik daar heb opgestoken loslaten op de trui.